Сър Ричард Брансън пристигна в България и се срещна с АРТЕКС

Артекс - Ричард Брансън

Сър Ричард Брансън пристигна в България и се срещна с АРТЕКС

По покана на АРТЕКС световноизвестният бизнесмен сподели опита си и със стотици млади български предприемачи

Световно известният бизнесмен и ексцентричен милиардер сър Ричард Брансън – основател на „Virgin“, един от най-неустоимите брандове в света, пристигна в София, за да се срещне с млади български предприемачи. Визитата му е по инициатива на строително-инвестиционната компания АРТЕКС и е организирана от арх. Пламен Пламенов Мирянов.
Малко преди да сподели опита си с аудиторията в Зала 1 на НДК, сър Ричард Брансън се срещна с арх. Весела Мирянова и арх. Пламен Мирянов, и се запозна с дейността и постиженията на изцяло българската компания АРТЕКС.
Брансън и собствениците на АРТЕКС обмениха опит и своите виждания за социално отговорен и хуманен бизнес, дори откриха общи ценности в бизнеса – като доверието и стремежа да правиш живота на хората по-добър чрез новаторските си идеи!
След срещата арх. Весела Мирянова, председател на Съвета на директорите на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“, сподели:
„Искаме да участваме в жива платформа за бизнес идеи у нас, в която да има многообразие от гледни точки. Сър Ричард Брансън доказа за пореден път, че той е една от най-харизматичните личности на нашето съвремие. Неговото бунтарство и съчетанието на прагматизъм с фантазия е цяла нова ера в бизнеса, променя мисленето. Приносът му в теорията и практиката на успеха не е във формулирането на железни правила, а в разбиването на клишетата за бизнеса и за предприемачите. Младите хора се нуждаят от такъв пример, от провокация, от различни визии за успеха. Затова се радваме, че успяхме да осъществим тази среща между световен визионер като сър Брансън и младите предприемачи в България“.

За Ричард Брансън не всичко е било път нагоре! „Да бъдеш предприемач, това е дълъг процес на учене“ – споделя той и казва, че след всички провали, колебания и спрени проекти, които е преживял, неговият съвет е никога да не се отказваме от търсенето на нови пътища, на нови възможности.
Според Брансън всеки проблем е неподозирана бизнес възможност. Той вярва, че всяка компания – според своите мащаби – би могла да се насочи към решаването на местни, национални, глобални социални проблеми, да ги припознае и да подпомогне решаването им.

А поканата на арх. Пламен Пламенов Мирянов да разгледа София от въздушния балон на АРТЕКС сър Ричард Брансън прие без колебание и само след няколко минути авантюристът вече бе в балона и полетя над НДК.
Феноменът „Брансън“ сигурно се дължи на това, че той самият не пропуска приключение, не пропуска възможност за нещо вълнуващо нито в бизнеса, нито в забавлението. А той самият най-вероятно не прави разлика между двете.