Сграда „АВИГЕЯ“ от АРТЕКС

Авигея - АРТЕКС

Сграда „АВИГЕЯ“ от АРТЕКС –

дръзка и емблематична нова визия за София!

Поредното бижу в короната на „АРТЕКС“ е вдъхновено от философията за зелена, защитена и здравословна среда за живот.

Като съвременна европейска столица София се променя с ритъма на 21 век.  Сгради с уникален характер, стил и темперамент заменят безличното строителство на прехода с артистични, удобни монументални творби на градското изкуство. И процесът е необратим!

Освен визията, новите предизвикателства пред градската среда включват социална и екологична ангажираност към хората, средата, града! Въпросът отдавна не е дали да се строи нависоко, а как да се прави екологично, отговорно, красиво и в хармония с човека и околната среда.

Животът в мултифункционална сграда предлага сигурност и спокойствие. Но също така намалява осезаемо енергийните разходи на едно домакинство – особено когато в строителството са заложени иновативни технологии, последно поколение шумоизолация и топлоизолация, висококачествени антибактериални мазилки и повърхности.
И затова днес, повече от всякога, имаме нужда от опита на български архитектурно-строителни компании като „АРТЕКС“. Архитекти и инженерни специалисти, които имат знанията, възможностите и непоколебимата енергия да сътворяват новия облик на София и да дават адекватни решения на потребностите на града.

АВИГЕЯ

С достигането на метрото до кв. „Дружба“, интересът към квартала се засили и открои нови предимства на живота в тази част на София: добра градска инфраструктура, зелени площи, красив парк с езеро, множество детски градини и училища.
Напълно в унисон с тази среда и модерната архитектура, в квартала намери място иновативната естетика и безупречно строителство на „АРТЕКС“ чрез импозантната сграда „АВИГЕЯ“.
„АВИГЕЯ“ е монументална творба с характер, с внушителен силует и модерно излъчване. Тя е не само разумно, но и далновидно решение – превъзходен дом на разумна цена.
Преобладаващото южно изложение и панорамната гледка към Витоша са убедително начало на списъка с предимства на „АВИГЕЯ“. Намерено е най-доброто решение за постигане на максимално озеленяване на района около сградата, така че за миг да не забравяте, че живеете в един от най-зелените квартали на София!
А паркирането е решено както със сутеренно ниво с гаражи и удобни и широки маневрени пространства, така и с наземен паркинг, изграден с водопропускливи елементи от тревна фуга, която ще гарантира естествен дренаж на площта и устойчив тревен растеж!
„АВИГЕЯ“ има за цел да докаже колко комфортно, активно и радостно може да се живее в „Дружба“.
Сградата се строи с амбицията да придаде нов облик на квартала и да го превърне в още по-атрактивна столична локация!