„НОВОРОЖДЕНИЕ“

Концерт Новорождение
Концерт Новорождение

„НОВОРОЖДЕНИЕ“ –
ТЪРЖЕСТВЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН РОЖДЕСТВЕНСКИ КОНЦЕРТ

Миро и Невена Цонева са специални гост-изпълнители в програмата на спектакъла

В навечерието на един от най-светлите Християнски празници – Рождество Христово, арх. Пламен Пламенов Мирянов и неговата Фондация “Нашият Дом е България“ за поредна година организират тържествен Рождественски благотворителен концерт в прослава на „Словото, което стана плът“.

Превърналият се вече в традиционен концерт ще ознаменува раждането на Христос с вълнуваща хармония от звуци, слово, светлина, музика и църковнославянски песнопения. В „Новорождение“ ще се насладим на симфонични изпълнения, художествен прочит на текстове от Свещеното Писание и известни коледни песни, изпълнения на арфа и орган.

Един от акцентите в програмата е светлинното шоу „Портали“, което за първи път ще бъде представено в зала „България“.

Концертът „Новорождение“ ще се състои на 22.12.2021 г., от 20:00 ч., в голямата зала на концертен комплекс „България“в гр. София и ще бъде открит от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

В програмата, създадена и режисирана от арх. Пламен Пламенов Мирянов, ще вземат участие Националния филхармоничен хор “Светослав Обретенов” с диригент Славил Димитров; Софийския свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов; женски хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева; музикантите от Quarto Quartet и Софийските Филхармоници; Деница Димитрова – арфа; Пламен Бейков – бас-баритон; Детска вокална група от неделното училище при Богословски факултет на СУ “Климент Охридски” с ръководител протойерей Сава Кокудев. Водещи на концерта ще бъдат Галина Димитрова и Веселин Калановски.

А специални гост-изпълнители ще бъдат Миро и Невена Цонева.

Преди концерта посетителите ще могат да се насладят и на изложба със светещи картини – фотографии от едни от най-красивите места в България. Автори на кадрите са арх. Пламен Мирянов, Краси Матаров и Александър Костов.
Както винаги, концертът „Новорождение“ е посветен на благотворителна каузи. Тази година 20% от сумата, реализирана от продажбата на билетите, ще послужи за дарение за възстановяването на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ до Роженския манастир, за изграждането на парк „Пресвета Богородица Пантанаса – Всецарица“ и изчистването на ниските руини на древния манастир „Пресвета Богородица Пантанаса“ в Мелник.

Събитието се осъществява с благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български.

арх. Пламен Пл. Мирянов
арх. Пламен Пл. Мирянов

Спектакълът „Новорождение“ е само част от родолюбивите инициативи на арх. Пламен Пламенов Мирянов. Заедно с фондацията си – „Нашият дом е България“ – младият творец създава документални и исторически филми, спектакли и изложби, посветени на българската история, култура и ценности, облагородява исторически пространства, възстановява паметници.

Арх. Мирянов вярва, че от извечните морални християнски ценности можем да черпим мъдрост, сила и високоморални послания и днес, и е приел за своя лична мисия да съхранява, припомня и разказва на младите поколения защо трябва да се гордеем, че сме българи.
Концертът „Новорождение“ ще се проведе съобразно всички изисквания, наложени от пандемичната обстановка.

Билети в мрежата на Eventim и на касата на концертен комплекс „България“.

Арх. Пламен Пл. Мирянов