Бъдещето не ни чака, създаваме го днес

ВЕСЕЛА МИРЯНОВА Председател на Съвета на директорите на „Артекс Инженеринг“
ВЕСЕЛА МИРЯНОВА Председател на Съвета на директорите на „Артекс Инженеринг“
ВЕСЕЛА МИРЯНОВА Председател на Съвета на директорите на „Артекс Инженеринг“

Бъдещето не ни чака, създаваме го днес.

Весела Мирянова има магистърска степен по архитектура от Висшия институт по архитектура и строителство и по бизнес администрация от ИНТЕГРА, Канада, специализации в областта на финансите, маркетинга и социалната ангажираност на компаниите. Съосновател е на строително-инвестиционната компания „Артекс Инженеринг“ АД през 1993 г. и неин изпълнителен директор до 2018 г.

Бъдещето не ни чака, създаваме го днес

Източник: специално издание на сп. Мениджър „ЖЕНАТА Е“, Ирина Велева

Пандемията ни принуждава да преосмислим почти всеки аспект на работния процес.
Ако гледаме на нея единствено като на голямото-лошо-нещо, което трябва да изчакаме, за да продължим по стария начин, ще изгубим незаменима тренировка по гъвкавост, изобретателност, както и нови клиенти.
Това е преобразената бизнес философия на Весела Мирянова, която е съосновател и председател на Съвета на директорите на строително-инвестиционна компания в най-високия сегмент на пазара за недвижими имоти у нас – „Артекс Инженеринг“.
От 1993 г. компанията проектира и реализира в София жилищни и офис сгради, частни домове и хотели, строи храмове и реконструира културни паметници.
Мисията на бранда е вдъхновената архитектура и екоотговорното строителство в отговор на потребностите на обществото и на мечтите на човека.
А тази мисия определя ясно и хоризонта на Весела Мирянова за следващите години.

„Виждам „Артекс Инженеринг“ като лидер в строителството на енергоефективни сгради. Като естествения избор на хората, които искат защитен, зелен, здравословен дом. Утвърждаваме практики и ще въвеждаме нови, свързани с пречистването на въздуха, антибактериалната и антивирусната защита на сградите, с експлоатацията, която извлича благодатните възможности на терена си, но щади природата и я поддържа.“

„Артекс“ насища все повече със зеленина фасадите, покривите, терасите. А най-голямата амбиция на компанията е през следващите три години да убеди скептиците в предимствата на високите сгради, когато са направени високопрофесионално.
Стратегията за постепенно развитие е заложена още при създаването на компанията през 90-те години.

„Стабилността ни при всякакви изпитания се дължи и на последователността в мениджърския подход.
В този смисъл в стила на управление виждам еволюция, а не резки промени или дори обрати“, казва днес Весела Мирянова.

Заложено отдавна в ДНК-то на компанията е и делегирането на все повече отговорности на екипа и разнообразяването на строителните продукти като концепция, визия, технологична обезпеченост и достъпност.

Чувство за значимост и смисъл ми дава откриването на решение, в което има нещо ново – стъпка напред и за клиента, и за компанията.

Да познаваш мечтите на клиентите

Съществена част от работата на екипа на „Артекс“ днес е комуникацията.

„Предлагаме нещо, което вече е приоритет за много хора – дом с вградени системи за здравословен живот. Това трябва да стигне до тях като информация и облекчени възможности за закупуване“, споделя Мирянова.

Затова като неотложна задача определя онлайн присъствието на бранда и разнообразяването на каналите за диалог с клиентите.
За Весела Мирянова архитектурата винаги е била най-осезаемата форма на красотата, най-прекият път до усещането за хармония, стабилност, щастие дори.

„Изучавала съм я с огромно желание и понякога си мисля с усмивка – с прекалено старание. Когато през 1993 г. основахме „Артекс“ обаче, аз се почувствах най-ефективна и най-полезна за компанията в контактите с клиентите и продажбите.“

Познава в дълбочина творческата и практическата работа по един проект, от една страна, а от друга – потребностите и мечтите на клиентите.
И затова най-голямото предизвикателство за нея е да намира точката на равновесие между тези страни.

„Там, така да се каже, е работното ми място. А активният диалог е основният ми работен инструмент. Чувство за значимост и смисъл ми дава откриването на решение, в което има нещо ново – стъпка напред и за клиента, и за компанията“, споделя тя.

Затова ѝ е особено приятен диалогът с клиентите.

„Те обяснимо искат всичко от мястото за новото начало в своя живот, а аз влизам в разговора с представяне на неща, на стандарти, които може би не са очаквали.“

Смело нагоре

В новото поколение жени я впечатляват активният интерес към новостите във всички аспекти на мениджърството, възприемчивостта и гъвкавостта.

„Все по-обнадеждена съм от смелостта, или по-скоро от спокойната увереност, с която се избират „неженски“ предмети на дейност.“