COVID-19 започна да променя света

арх. Весела Мирянова - Артекс Инженеринг

COVID-19 започна да променя света

Домът се превръща в най голямата ценност, която имаме

Наред с глобалния риск за здравето на цялото човечество, все по-осезаемо започваме да се сблъскваме с още един феномен – забавяне на ежедневната скорост и устременост на нашият живот.
Оказахме се затворени в своя дом и започнахме да оценяваме колко е важен той!
Много неща, които до вчера ни изглеждаха жизнено необходими, за един миг се превърнаха в маловажни и незначителни!

Така осъзнахме, че жилището се оказа най-сигурната инвестиция в нашият живот – нещото, което остава непреходна ценност, независимо от изпитанията на ежедневието ни.

Стоковият пазар, ценните книжа, бизнеса, стойността на напечатаните на хартия пари изчезват пред очите ни. Единственото, което става непоклатимо, е жилището. То е не само инвестиция, имот, дом, но и непреходна ценност. Ценност, в която можем не само да се наслаждаваме на нашият живот и любуваме на близките около нас, но и да се приютим по време на криза и трудни времена! Не само това – в домът можем да открием неизчерпаем източник на сили и увереност, че можем да се справим с всичко.
Редица анализатори предвиждат, че начинът на работа на десетки специалисти коренно ще се промени. И ако доскоро офисът беше наш дом, вече домът ще стане и наш офис. В този момент стотици милиони хора по света продължават своята работа от домовете си благодарение на новите платформи за аудио и видео връзка.

И този тренд тепърва ще расте.

Домовете ни отново ще се превърнат в центъра на нашия живот, ще пазят семейния дух и това ще бъде най-скъпоценният дар. Дар, който можем да подарим на близките до нас и на самите себе си – домашното огнище.
Коронавирусът предизвиква миграционни процеси, които ще бъдат необратими. Вече се забелязва голямо количество имигранти да се завръщат обратно в своите държави. Този тренд осезаемо се вижда и в България. Което съвсем скоро неминуемо ще окаже значително повишаване на търсенето на недвижими имоти.
Нищо чудно това да се окаже онзи жизнено необходим за българската икономика фактор, който не само ще е катализатор за съживяването й, но и ще стабилизира развитието й в бъдеще.

Ние от АРТЕКС вярваме,

че Човешкият Дух, вяра и сила могат да победят всичко, което ни пречи да се развиваме и просперираме. За нас Вярата в Доброто между хората е първоизточника на изцелението!
И не забравяйте – в такива времена на всеобщи изпитания, човек само с доброто си остава!
Човешката доброта е онази ценност, дадена ни от Бог, която ще ни спаси!
БЪДЕТЕ ДОБРИ!
Арх.Весела Мирянова