ФОНДАЦИЯ „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ“ ПУСНА НОВ КЛИП

Нашият дом е България

ФОНДАЦИЯ „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ“ ПУСНА НОВ КЛИП

Интерпретацията на народната песен „Стига ми се, момне ле“ е част от поредицата патриотични и фолклорни видеоклипове, заснети и режисирани от арх. Пламен Мирянов

Дейността на фондация „Нашият дом е България“ вече се превърна в синоним на съвременния начин за популяризиране на българските ценности и култура. Повече от 4 години екипът на фондацията се занимава различни дейности. Създава десетки исторически документални видеоклипове и филми, образователни клипове за учебната програма на МОН, издава книги и организира различни събития и инициативи, които целят съхраняване на духовността на българите и въздигане на националното ни самочувствие.

Красивите патриотични филми,

които фондацията и арх. Мирянов съдават, представят България на много международни форуми. Произведенията за Белоградчишките скали, Седемте рилски езера и Казанлък печелят редица награди. Филмът “Магията на българската роза” бе отличен и като най-добра рекламна туристическа продукция на XIV Международен тур филмфест “На източния бряг на Европа”.

Като част от тази въздействаща видео поредица фондация „Нашият дом е България“ реализира и интерпретацията на народната песен „Стига ми се, момне ле“. Видеоклипът и аранжиментът на песента са изключителен пример за това как със съвременни изразни средства и умела режисура българското народно творчество може да стане още по-обичано и атрактивно за всички поколения.

Стига ми се, момне ле“

е изпята от Сибина Раденкова (вокална група „Авигея“) и арх. Пламен Мирянов. А ритъмът й е поверен в ръцете на уникалния перкусионист Стоян Янкулов – Стунджи. В музиката на песента се преплитат в завладяващ унисон също и кавал, гайда, гъдулка, арфа. Аранжиментът е дело на Живко Василев.

Песента не може да ви остави равнодушни. Мелодията кара сърцата да затуптят с вибрациите на българския фолклор. От видеоклипа лъха толкова позитивно настроение, че е невъзможно да не поискате да му се насладите отново и отново.

Създателят на Фондация „Нашият дом е България“ арх. Пламен Мирянов вярва, че ако по-често си припомняме историята и традициите на България и живота на великите българи. Ще можем много по-лесно да се заживеем отново с ценностите, които винаги са ни спасявали в трудни за историята моменти: морал, чест, достойнство, упование в Бог и християнските устои.

На песента Стига ми се, момне ле и всички видеоклипове на „Нашият дом е България“ можете да се насладите в Youtube канала на фондацията.