ДИАМАНТ II ОТ АРТЕКС

Галерия-Diamant-2-ARTEKS

ДИАМАНТ II ОТ АРТЕКС –

НОВ ВРЪХ В ЕКОЛОГИЧНАТА И ХУМАННА АРХИТЕКТУРА

Да живееш в хармония с природата в сърцето на столицата вече е реална и постижима мечта!

Можем ли да живеем в сърцето на столицата и в същото време в природен парк?

Можем ли да бъдем част от ритъма на града и в същото време в синхрон с природата?

„Да, категорично!“ – казват от АРТЕКС и с гордост представят новия диамант в колекцията си от уникални сгради – ДИАМАНТ II!
Повишеният интерес към концепцията ДИАМАНТ (наградена с отличието „Сграда на годината“ 2018) предопредели и нейната втора реализация, влизаща в експлоатация през декември 2020.

Отново, както при вече реализираният проект ДИАМАНТ I, имаме грижа за хармоничното цяло от жилища и пространства за всички – ресторант на три нива, медицински център, търговски площи, внушително фоайе, внимание и усет към най-дребния детайл.

Висота на технологиите, подчинени изцяло на комфорта на обитатели и гости. Който обаче щади природата и нейните ресурси.

Използвани са изключително иновативни материали, които да осигурят забележителна топлотехническа ефективност на сградата и да намалят енергийните разходи на домакинствата. Нещо, в което обитателите се уверяват още с получаването на първите битови сметки!
А висококачествените антибактериални стъкла и фотокаталитични строителни материали деактивират бактериите и пречистват въздуха в помещенията чрез разграждане на замърсителите на въздуха.
Това, в съчетание с рекуператорните системи за пречистване на въздуха, технологиите за безконтактно придвижване с асансьорите и безконтактни ключове, въздушните изолационни системи за блокиране на кръстосаните инфекции и UVC дезинфекционните модули с антибактериално покритие в общите части на сградите, е най-активната и устойчива защита срещу вируси, бактерии и рисковете на времето, в което живеем.

Тъй като животът в мултифункционална сграда удовлетворява всички потребности на работещият градски човек, здравословната среда на всички помещения е от първостепенна важност!

Защитеният и здравословен дом може да съществува само в благоприятна среда.

Затова АРТЕКС неизменно строи на терен, който е одобрен от гледна точка на биолокацията, земния дизайн, подземните и наземните геопатогенни излъчвания. Ориентацията на сградите на АРТЕКС е такава, че да действа благоприятно на ежедневието на обитателите им.
И в този проект на компанията са заложили максимално ослънчаване на сградата. Така че умелата игра с естествената светлина и лъчите на слънцето ежедневно да напомнят за фасетите на диаманта.
Както никога досега, хората осъзнават потребността от здравословен и екоотговорен начин на живот.

Да се живее „зелено“ вече е не само личен, но и обществен ангажимент.

Затова АРТЕКС са подсилили хармоничната среда в ДИАМАНТ II с максимално озеленяване на площите. Средата, в която сградата е ситуирана, става елегантно продължение на най-големия столичен парк. Които предлагат още едно място за отмора и семейни разходки.
Собствения парк към сградата допълва усещането за перфекционизъм на това архитектурно бижу. В което технологиите са високи, но дискретни. А луксът е всъщност лекотата на безгрижния бит.
Компанията все по-целенасочено изпълва с растителност и самите сгради. Уютното зелено фоайе на ДИАМАНТ II неусетно ви кани към дискретни градини, в които растителните видове са специално селектирани и ежедневната грижа за тях гарантира свежест целогодишно.
Обитаването на сграда, построена с щадящи природата технологии и заложена енергоефективна експлоатация, неусетно създава общност.

Хората не само споделят средатата, но и отговорностите и радостите, свързани с нея.

„ДИАМАНТ II“ е новият символ на столицата, още едно оживено от детски игри и смях място, одухотворено от тези, които обичат природата и активния живот и София.