Високите сгради

Снимка: Красимир Матаров

Високите сгради на АРТЕКС – дръзки, емблематични, зелени!

Публикация: manager.bg

Динамичното ежедневие поставя нови предизвикателства пред градската среда, а изискванията към сградите на бъдещето стават все повече. Фасадите са все по-дръзки, сградите все по-високи, материалите – все по-иновативни. Въпросът вече не е дали да се строи нависоко, а как да се прави екологично, отговорно, красиво и в хармония с човека и околната среда.

Новите мултифункционални сгради, разрастващи се по вертикала на града, идват с решимост да отговорят на всички търсения на съвременния човек за просторни пространства, естествената светлина и планински чист въздух. Да живееш близо до небето, далеч от градския шум, е предимство, което не може да откриете другаде!

Но т.нар. „вертикални градове“ осигуряват на обитателите си много повече от това! Животът в мултифункционална сграда предлага сигурност и спокойствие, но също така намалява осезаемо енергийните разходи на едно домакинство – особено когато в строителството са заложени иновативни технологии, последно поколение шумоизолация и топлоизолация, висококачествени антибактериални мазилки и повърхности.

Снимка дрон: Мартин Дойчев
Снимка дрон: Мартин Дойчев

Новите сгради са в състояние да удовлетворят всички потребности, които работещият градски човек има – търговски площи, ресторанти, спортни зали, зони за релакс и т.н. Динамиката на деня започва да пулсира в мултифункционалните пространства, позволявайки на градовете да дишат освободени и разтоварени от голяма част от трафика.

А най-голямото предимство, което сградите на „АРТЕКС“ имат, безспорно са собствените паркове, които са неизменна част от концепцията на компанията! Хуманната архитектура изисква много повече от това да сътвориш сграда – изисква да я облагородиш със зеленина и природа там, където е възможно и там, където е необходимо! „АРТЕКС“ са превърнали този подход в основополагаща философия на архитектурата си!

Снимка: Красимир Матаров
Снимка: Красимир Матаров
Снимка: Марин Маринов Маринов
Снимка: Марин Маринов Маринов

В стремежа да осигури максимално здравословна среда за обитаване, компанията прилага успешно и редица иновативни технологии за пречистване на въздуха – като рекуператорни системи, технологии за безконтактно придвижване с асансьорите и безконтактни ключове, въздушни изолационни системи за блокиране на кръстосаните инфекции, UVC дезинфекционни модули и материали с антибактериално покритие в общите части на сградите, антибактериални стъкла и други.

Снимка: Марин Маринов Маринов
Снимка: Марин Маринов Маринов

Освен в новостроящите се сгради на АРТЕКС, концепцията на бъдещето вече може да бъде видяна реализирана в сградите „АВИГЕЯ“, „ХАРМОНИЯ“, „ДИАМАНТ I“ и „ДИАMАНТ II“.

Снимка: Марин Маринов Маринов
Снимка: Марин Маринов Маринов
Снимка: Марин Маринов Маринов
Снимка: Марин Маринов Маринов

Три десетилетия на пазара дават възможност на компанията да проследи тенденциите в търсенето и мотивацията на клиентите на недвижими имоти.

Откроява се повишеното ниво на търсене на имоти като дългосрочна и сигурна инвестиция, тъй като инфлацията е стимул за придобиване на реални активи и най-често това са именно имотите. Това е и причина клиентите на АРТЕКС да купуват и второ жилище от компанията, което предвиждат за своите деца или родители, или просто като допълнителна инвестиция, с която „спасяват“ спестяванията си в несигурни икономически времена.

Активният интерес към по-големи жилища, в които може да се обособи и пространство за работа, е необходимост, породила се в последните няколко години, но с измеренията на устойчива тенденция.

Съобразявайки се с всичко това АРТЕКС съумяват да синхронизират и адаптират бъдещите нужди на клиентите си с архитектурата и строителството на световно ниво. Компанията има визията, възможностите и непоколебимата амбиция да сътвори новия облик на София и да даде адекватни решения на потребностите на града.

„Защо да повтаряме вече правени неща, щом можем да строим по-иновативно, по-модерно, по-дръзко, по-високо?“ – този реторичен въпрос задават от АРТЕКС при създаването на емблематичните си сгради и нови проекти.

Мащабите, с които София се променя, доказват че широкият център на столицата ни не е исторически резерват със застинала старинна естетика, а поле за изява на архитекти визионери, които смело вливат нов живот в градската среда, внасят в нея динамика, ритъм и иновативност – с грижа към здравето, потребностите и хармонията на човека.

Затова ако и вие мечтаете за съвършенство – пътят рано или късно ще ви отведе в АРТЕКС!