АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ – “Град, поставен на хълм”

  • Над всичко обикновено, стандартно и равно
  • АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД, изцяло българска строително-инвестиционна компания, вярва, че архитектурата има незаменим принос към щастието на човека, а построеното е видимият критерий за енергията, духа, размаха на обществото.

Създадените с марка АРТЕКС от 1993 г. до днес жилищни сгради и комплекси, административни сгради и храмове синхронизират строителството в София със световните тенденции и покриват най-високите стандарти в тази сфера. Компанията осигурява здравословна, природосъобразна среда за живот на обитателите, както и екоотговорна експлоатация с влагането на суровини и материали с доказан произход и с най-актуалните високотехнологични решения.

Защото е решена да съчетае безкомпромисно интересите на своите два клиента – София и обитателя на дома,

АРТЕКС се стреми да строи енергоефективни сгради

Подобрява инфраструктурата в терените на своята дейност, съхранява и обогатява растителните видове, гарантира поддържането на зелените площи и специалното осветление. От самото начало на дейността си компанията дава на столицата ни сгради със свое име и лице, символ и послание. Далеч от всичко униформено и сиво, те имат благородно и одухотворено присъствие в градската среда.

Днес в луксозното високо строителство АРТЕКС вижда един от най-добрите отговори на многото “Как?” пред една все по-стремително развиваща се европейска столица. Как градът да не се разлива безконтролно на ширина, предизвиквайки нови разходи за градска инфраструктура? Как да се оптимизира използването на вече наличната? Как повече хора да се възползват от желани адреси в сърцето на града? Как да се уплътни най-разумно градската тъкан? Как жилищни сгради могат да имат ефекта на монументалното изкуство и да станат емблематични за столицата?

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ нарича своята най-нова сграда ЗЛАТЕН ВЕК, за да вгради символа на промяната. България навлиза в новия си Златен век като достойна европейска страна, чиито граждани имат свободата, самочувствието и вкуса да избират най-доброто за себе си и за обществото. Със “Златен век” компанията показва, че столицата и нейните хора заслужават сграда, която изумява с размах, зарежда с енергия и поражда гордост.

С опита, авторитета и самочувствието си на изцяло българска архитектурно-строителна компания,

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ има визията, възможностите и амбицията да сътвори емблематична

за София сграда. Артистична и дръзка, одухотворена и изтънчена, с властната си красота “Златен век” ще спира погледите и фотокамерите, ще бъде едно от най-заснеманите лица на модерната, космополитна, магнетична София.

Златен век – това е мир, красота, съвършенство. Златен век е тогава, когато се отхвърлят всички предразсъдъци, всички съмнения и се сътворява изключителното! Златният век не е само романтичен спомен от миналото – той е бъдеще, което можем да създадем заедно.

Авангардната естетика на “Златен век” разбива клишетата за високото жилищно строителство. Нищо стандартно, нищо предсказуемо, нищо вече видяно.

София има нужда от сгради с характер, темперамент и неповторимо лице. Широкият градски център не е исторически резерват със застинали от старината естетически принципи. Подобна статика би убила енергията на града. В София има поле за архитекти визионери, които вливат с проектите си нов живот в архитектурния облик, внасят динамика, ритъм, иновативност в нея. “Златен век” идва с такава решимост.

Няма голям и вълнуващ

град в света без високо строителство,

както няма голям и вълнуващ град без летища. Високото строителство е израз на смела визия за бъдещето, иновативна архитектура, инженерна виртуозност. И на здрав разум! Въпросът не е дали да се строи нависоко, а как това да се прави екоотговорно, красиво и с най-голяма полза за човека и града.

Замислен като отворен, оживен свят на хора, които обичат, ценят София и се чувстват отговорни пред нея, “Златен век” се издига като символ на ново начало, на нова надежда. За София, за България, за бъдещето!