„Артекс инженеринг“ и луксозните жилищни комплекси със специален достъп

„Артекс инженеринг“ и луксозните жилищни комплекси със специален достъп

Вестник 24 часа / понеделник / 26 септември / 2016

Клиентът днес цени местата, в които има не само удобства, но и вградени дух, философия и силен положителен заряд.

Живот в общност

Това предоставя „Артекс инженеринг“ на своите клиенти. Комплекси като „Стела Бояна“ или строящият се „Диамант“ са преди всичко споделена среда, в която хората неусетно се опознават и сближават.

Зелените площи, парковете, градинките, детските кътове, уелнес центърът, фоайетата и стълбищните площадки, създадени по специален проект, са места на спонтанно общуване.

Местата за почивка и развлечение, но и за естетическа наслада – като класическата ротонда в „Стела Бояна“, или за минути извисяване на човешкия дух – като параклиса в еко-комплекса „Св. Киприян и Юстина“, събират хора със сходни нагласи и интереси.

Обитателите на комплекса се чувстват съпитежатели на цялото, а това и радва, и задължава. Всички искат тяхната среда да бъде отлично поддържана и сигурна, чиста и свежа… Така от група непознати тук се създава общност.

Сигурност и грижа за човека и дома

Въпросът за сигурността далеч надхвърля контролирането на достъпа до комплекса. И не е свързана само с предотвратяването на злополуки или престъпни действия. В луксозен комплекс „Стела Бояна“, в „Св. Киприян и Юстина“ и в бъдещия „Диамант“ е осигурен 24-часов мениджмънт, който включва не само наблюдение и охрана, но и отклик при възникнал битов проблем.

Още на етапа на ландшафтния проект, на проектирането на уелнес центъра и другите споделени площи е заложена и грижата за поддръжката. Сдобивайки се с жилище тук, клиентът получава гаранцията, че както то, така и всичко наоколо ще съхрани и занапред този отличен вид, прецизност във всеки един детайл на изпълнението и функционалност.

Комплексният мениджмънт гарантира, че никой няма да импровизира конструктивни „преустройства“, които да компрометират здравината на сградата.

Лекота на бита

Комплексите със специален достъп са във високия сегмент на пазара: те са лукс.

За „Артекс инженеринг“ луксът е лекота. Лекотата да живееш в здравословна среда, без битови грижи и без преразход на време и ресурси. Простото правило „Всичко под ръка“ се отнася не само до паркомястото, басейна, сауната, парната баня, фитнеса, парка, но и до необходимата помощ при нужда.

Тези комплекси най-често заемат не свобдно парче в градската тъкан, а обширна площ в зелена среда. Отличен пример за това са „Стела Бояна“ и „Св. Киприян и екокомпексът Юстина“. С непосредствената близост на Витоша, със зелените си площи, тези комплекси са добро място за човека. Но да не забравяме, че те, както и останалите сгради на „Артекс“, са „построени добри“ – със суровини, материали и уреди без никакви вредни излъчвания! Те гарантират и ниско енергийно потребление. Освен това апартаментите в една компактна и споделена среда харчат значително по-малко ресурси, отколкото разпръснатите на голям терен къщи.

Скъсване с безличието и анонимността

Подобно на всяка сграда на „Артекс“, комплексите със специален достъп на компанията имат свое лице, стават емблематични за своя район. В тях има простор за цялостна архитектурна концепция, в която сградните тела, зелените площи, арт пространствата да бъдат интегрирани в запомнящо се и впечатляващо цяло.

Комплексът не просто има име, той има неповторим облик и философия. „Затворен“ (от затворен комплекс) е някак смущаваща и неточна дума, отнесена към тези пространства. Затворен е по-скоро животът там, където човек бърза да достигне по-скоро до оазиса на собствения си апартамент, в изключителната, перфектно поддържана зелена околна среда.

В ансамбъла от сгради и зелени площи с места за спорт, почивка и срещи човек обитава артистична, одухотворена, неповторима среда. „Артекс инженеринг“, доразвивайки традицията си да създава емблематичен знак за сградите си – като лотоса в едноименната сграда, уникалния символ на „Елемаг дипломат“, глаголическите символи, вградени в каменната фасада на „Летера“, изящния символ на 16-лъчна звезда в „Стела Бояна“, четиризначния знак-символ на „Диамант“. Защото клиентът днес цени местата, в които има не само удобства, но и вградени, дух, философия и силен положителен заряд.